Press

- Entrevista en @COPELleida hablando del 3er encuentro #Lleida #Drone y #desfibriladores
Cope Lleida ha tenido la amabilidad de entrevistarnos (link al audio en mp3) para hablar del próximo encuentro de Lleida Drone en el Magical Media del Parc Científic de Lleida.
La entrevista ha versado sobre todo en nuestro proyecto FAED, y en como lo Drone pueden usarse para salvar vidas (y no para apagarlas militarmente)
- El pasado dia 9 de enero, en el programa la hora L de Radio Lleida, Cadena Ser, nos entrevistaron. Oscar Clotet y Andreu Ibàñez estuvieron en la emisora para comentar esta afición de los Drone, nuestros proyectos y diversos temas más.- 7/2013 Video Entrevista en la Mañana TV hablando sobre Drones y el proyecto FAED- Diario Segre 7-7


- 2/2013 Parlant de Drones a TV3 comarques Lleida (minuto 2:36)


- 7/2013  Noticia de la ACN

Els aficionats als aparells voladors teledirigits els proposen com a artilugis d'emergències

Una trobada a Lleida reuneix una seixantena de persones implicades en el desenvolupament dels anomenats 'drones'

XAVIER LOZANO - ACN · ID 719251

Lleida (ACN).- Una trobada a Lleida d'aficionats als aparells voladors teledirigits, els anomenats 'drones', vol demostrar que aquests artefactes seran últils, a curt termini, per actuacions d'emergència en temes sanitaris o d'extinció d'incendis. Aquest dissabte s'ensenya al Parc Científic de Gardeny com es pot portar un desfibril·lador d'una banda a l'altra de la ciutat en tres minuts. Aquests aparells voladors incorporaren, a mesura que avança la tecnologia, sofisticats sistemes de geolocalització, vol assistit i intel·ligència artificial. Una seixantena d'aficionats als 'drones' han participat avui a la trobada que s'ha fet al Magical Media de Lleida.
L'organitzador del Lleida Drone, Andreu Ibáñez, ha explicat que aquests artefactes plantegen un futur molt actiu a curt termini, ja que tenen "múltiples aplicacions pràctiques" ja que amb diverses aplicacions informàtiques "es poden programar automàticament i encarregar accions concretes i dirigides".

Drones de múltiples preus i formats
Els drones poden ser de diferents formes, encara que la majoria s'assemblen a un helicòpter amb diverses hèlices, tot i que també poden tenir forma d'avió. Els més grans fan un metre de diàmetre, i poden costar fins a 15.000 euros, tot i que també n'hi ha a partir de 100.

Opció "al·legal" amb múltiples usos
Tot i que de moment la utilització de drones no està regulada, el sector planteja diversos projectes d'utilitat sobretot pel treball en emergències, ja sigui sanitàries o en l'extinció d'incendis. Actualment s'està provant amb els Bombers de la Generalitat la utilització d'aquests aparells en les campanyes forestals. A més, gràcies a la incorporació de càmeres es poden fer prospeccions aèries de boscos i espais agrícoles de manera molt senzilla. 
- 16/12/2012 Noticia en Segre del segundo encuentro Lleida Drone